امام مسجد شهر آدما اتیوپی اظهار داشت: امروز در برخی از کشورهای اسلامی میبینیم که مسلمانان نسبت به مسئله وحدت عقب گرد داشتهاند، از این رو باید واقعیت را درک کنیم و بدانیم تنها وحدت است که ما مسلمانان را از باتلاق تفرقه نجات خواهد داد.
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجانغربی تصریح کرد: همدلی، به فکر همدیگر بودن، دشمن شناسی، بصیرت و با هم بودن را فراموش نکنیم، چرا که امروز استکبار، تعارض و جدایی و دشمنی مسلمانان با یکدیگر را سرلوحه کارهای خود قرار داده است.
مولانا قاری محمد حسین حلوایی، موسس بزرگترین مدرسه قرآنی در نپال گفت: همه مسلمانان باید برای رفع این اختلافات به ارزش های راستین خداوند متعال و رسول او رجوع کنند تا از شر توطئه دشمنان در امان بمانند.
ماموستا محمدی اظهار داشت: آنچه که برای مسلمانان مهم است، این است که معرفت خود را نسبت به اسلام، قرآن و پیامبر اکرم (ص) زیاد کنند، امروزه درد تفرقه و جدایی در دنیا یکی از دردهای مهم و بزرگ به شمار می رود.
رئیس جمعیت اسلامی دانمارک تصریح کرد:اگر جهان اسلام در عمل و در رفتارخود برای مقوله «صلح» اهمیت قائل شود، مسلمانان به این درک خواهند رسید که مشکلات و مسائلی که در جهان اسلام وجود دارد، به تک تک آنها مربوط می شود و این یک گام رو به جلو است.
استاد دانشگاه افغانستان تصریح کرد: اگر ملت ها بیدار و آگاه شده و به شعور سیاسی کافی برسند و متحد شوند، می توانند دولت های مستبد را یا اصلاح و یا سرنگون کنند و فرزندان اصیل هر سرزمین را بر اساس اهمیت شان روی صحنه بیاورند.
استاد جامعه شناسی از الجزایر اظهار داشت: لازم است که مسلمانان و همچنین رسانههای مختلف با اجتناب از سیاستهایی که موجب افزایش اختلافات میشود، نسبت به حل و فصل این اختلافات اقدام کنند.
مجتهد زاده تصریح کرد: انقلاب اسلامی تاکنون برای تحقق آرمان عظیم اتحاد و وحدت تلاش های زیادی انجام داده و زنان به عنوان رهبران این عرصه، نقش بسیار مهمی را در ایجاد این اتحاد و رسیدن به صلح جهانی دارند.
رئیس سازمان بینالمللی دفاع از قربانیان تروریسم اظهار کرد: در قرآن کریم نیز بسیاری از آیات هستند که بر نزدیکی فکری و ذهنیِ تمام بشریت و به ویژه پیروان ادیان بزرگ تأکید میکند. پژوهشگران معتقدند که یکی از علل و عوامل ظهور و بروز انحرافات در برخی از دیانتها جهل و سیطره جاهلان بر کرسیهای قدرت است.
دبیرکل حزب امت واحده پاکستان اظهار داشت: مستکبران و کشورهای غربی در تلاشاند تا چهره اسلام را مسخ کنند و از اسلام یک چهره خشن و بی منطق به جهانیان نشان دهند، آنها همچنین در نظر دارند تا از نفوذ قرآن کریم میان مسلمانان بکاهند.
مدرس مدرسه نگل سنندج گفت: اسلام ما را به پاکسازی نفس از بدی ها، سازش و صلح با مردم دعوت می کند، زیرا مسلمان، صلح دوست است و باید قلبی سلیم و روحی لطیف داشته باشد.
رئیسجمهور اسبق افغانستان گفت: امروزه جهان اسلام با دو پدیده ویرانگر افراط گرایی و تروریسم دست به گریبان است که بیش از همه تهدیدی جدی برای تامین مصالح دینی و منافع جمعی مسلمانان به شمار می آیند.
امام جمعه آق قلا تصریح کرد: اگر می خواهیم مسلمانان سربلند باشند و پرچم و بیرق اسلام، در جای جای جهان به اهتزاز در آید، باید اتحاد خود را حفظ کنیم و این اتحاد را ترویج دهیم.
رییس امور بانوان حزب مسلم لیگ هند گفت: اگر به جوهره اسلام نگاه اندازیم، متوجه خواهیم شد که پس از موضوعات توحید و رسالت رسول اکرم، با اهمیت ترین مسئله اتحاد میان مسلمانان است.
نشست خبری سی و ششمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و اصحاب رسانه برگزار شد.
امام جمعه شهرستان ثلاث باباجانی گفت: ابتدایی ترین خروجی کنفرانس وحدت اسلامی باید تلاش عملی و واقعی برای از بین بردن جنگ های قومی و مذهبی و برادرکشی در جهان اسلام باشد، این کنفرانس باید راه را بر ظهور جریان های تروریستی در بین مسلمین ببندد.
ماموستا امامی اظهار کرد: تمدن نوین اسلامی بدون وحدت شیعه و سنی محقق نمی شود. باید گفت نقش وحدت در بیداری امت قابل توجه است و تاثیر وحدت اسلامی بر هم افزایی علمی و فکری جهان اسلام غیر قابل انکار است.